Flere og flere studerende, både på bachelor- og kandidatniveau institutioner, beslutter at starte deres egen ventures ved eksamen i stedet for at tage den traditionelle rute for at arbejde for en anden virksomhed. Ligeledes, flere og flere personer forlader deres job for at opfylde deres entrepreneurielle drømme.
Mens disse ventures i sidste ende kan være meget vellykket (fx Google og Microsoft var begge lanceret af studerende), de står over for visse udfordringer i deres forretningsplaner og kapitalrejsning processer. Den vigtigste udfordring er at overvinde manglen på erfaring af ledelsen. En classis hønen og ægget problem præsenterer sig selv-ledelsen har ikke tidligere selskab succeser til at pege på, og ikke kan bevise sig selv medmindre mulighed for at starte virksomhed. Mens dette problem er næsten altid er tilfældet for eksamen studerende, præsenterer det også sig selv for mange iværksættere, især dem, der lancerer deres første ventures.
For at overvinde denne udfordring, skal disse ventures repræsentere sig selv som havende et fantastisk hold ved at tiltrække en stellar ledelsesteam og/eller rådgivere. Ved at tiltrække en kvalitet management team, selvom holdet ikke vil starte før efter finansiering, giver det investorerne tillid at planen skal udføres korrekt. Det beviser også, at iværksætterne har evnen til at “sælge” andre på deres vision. Ledelsen skal ikke være komplet før søger kapital, da yderligere medlemmer vil højst sandsynligt blive tilføjet efter kapital er rejst. For eksempel, kort efter Google rejst kapital fra Sequoia Capital og Kleiner Perkins Caufield & Byers, blev Omid Kordestani venstre Netscape til at acceptere en stilling som vicedirektør for forretningsudvikling og salg og Urs Hölzle hyret fra UC Santa Barbara som underdirektør i engineering.
At tiltrække høj kvalitet rådgivere bygger stor troværdighed, da hvis respekterede individer er villig til at risikere deres omdømme ved at tage en rådgivende stilling, venture skal have nogle fortjeneste. Rådgivere kan også hjælpe med udførelsen af business og nogle gange vil også give den nødvendige kapital. I Googles tilfælde, når ingen større portal var interesseret i partnering med eller finansiering selskab, kunnet Larry Page og Sergey Brin overbevise Andy Bechtolsheim, en af grundlæggerne af Sun Microsystems, til at blive en rådgiver og investor. Bechtolsheim bidrog den oprindelige $100.000 til virksomheden.
Selvom venture er i stand til at tiltrække kvalitet management teams og rådgivere, det vil altid være en ulempe versus andre ventures ledes af iværksættere, der har “været der, gjort det” held i fortiden. For at kompensere for dette, skal disse ventures virkelig kender deres kunder, kender deres marked og kender deres konkurrence. Af besidder en dybtgående viden om eksterne faktorer, vil effekten virksomhedens succes, iværksættere kan både skabe en solid forretningsstrategi og overbevise investorer, lejlighed virkelig eksisterer. Hvis mulighed for virkelig eksisterer, så ved investorer at selvom venture er i første omgang kontrolleret, så de kan leje yderligere ledere senere at sætte det tilbage på rette kurs.
I sammendrag, når studerende eller første gang iværksættere, begynde at udvikle deres forretningsstrategier og planer, skal de kompensere for ledelse mangler de besidder versus etablerede iværksættere. Ved at gøre dette og viser en omfattende viden om deres marked, kan disse ventures niveau kapitalrejsning spilleregler. Heldigvis, disse ventures kan pege på en lang liste af andre succesrige virksomheder, der blev lanceret af studerende og/eller første gang iværksættere, især Google og Microsoft.